The project aims at transforming the church building to form an adaptable and welcoming place to enable the renewal of community.

The Project is focused on the following areas for the church and wider community:

Adaptable

There is a need for more adaptable space in the community as both our Church Hall and the Parish Hall are well booked with some bookings turned away as we are unable to accommodate them.

Welcoming

The building must encourage a welcoming atmosphere for all users of the building, especially those using the building for the first time.

Renewing Community

Aiming to renew and enhance Trowell’s strong sense of community, which is reflected in it winning the Nottinghamshire village of the year in 2009 and Festival of Britain Village in 1951.

Restoring Heritage

Work is needed to restore the walls and East Window to preserve the heritage of the building; the last extensive restoration was started in 1928 and this included work to the floor, walls, roof beams, bells and tower.

This vision has developed over a number of years in consultation with our architect and with advice from the Diocese and national church. The planning permission (Faculty) was granted in early 2015 and the congregation asked to raise money, for which £41,500 has been pledged to date. The overall cost of the project is just under £200,000 – a figure calculated by a Quantity Surveyor alongside the architect.
Please take a look at the latest updates about the project and how you can get involved with the project.